De Haarlemse binnenstad wordt vanaf woensdag tot en met zondag weer het toneel van Haarlem Jazz & More. De 38e editie van het jazzevenement biedt dit jaar ook "populaire muziek met een jazz-insteek". Een overzicht van alle activiteiten.

Woensdagavond wordt het gratis festival op de Grote Markt om 18.00 uur afgetrapt door de Haarlemse band Maeland. Later op de avond zullen Paul de Munnik en Nielson optreden.

Naast de Grote Markt vinden er tijdens het festival ook optredens plaats op drie andere buitenpodia in de oude binnenstad, namelijk op de Oude Groenmarkt, het Klokhuisplein en bij de Pletterij. 

De Pletterij profileert zich in aanloop naar het festival als 'het enige echte jazzpodium tijdens Haarlem Jazz & More'. Het 'Omnibus Trio' van bassist Ernst Glerum trapt daar op donderdagavond het festival af. Andere artiesten die tijdens het evenement op de andere podia optreden zijn Boris, Hans Dulfer, Jody Bernal en Gers Pardoel.

Zondag wordt Haarlem Jazz & More in de ochtend afgesloten met een 'jazzdienst' in de Grote- of St. Bavo Kerk. Dominee Jan van Aller en trompettist Lorenzo Mignacca zullen de dienst, met het thema 'timing', leiden.

Op- en afbouw

Vanwege Haarlem Jazz & More zijn de parkeerplaatsen van de Noorderschoolsteeg en het Prinsenhof van maandag 13 tot en met maandag 20 augustus niet beschikbaar. Deze worden gebruikt als parkeerplaats en voor het productiemateriaal van de artiesten.

In de nacht van zondag op maandag wordt het festival afgebouwd tussen 2.00 en 21.00 uur.