De politie heeft vrijdagavond met vijf wagens een auto achtervolgd in Haarlem. Het voertuig werd op het Mierikshof uiteindelijk klemgereden.
 

De politie kreeg laat in de avond een melding van een conflict in Heemstede waarbij mogelijk een pistool gebruikt zouden zijn. Er zou een schot zijn gelost en er werd iemand gezien met een mes.

Ook zou er een rode auto betrokken zijn. Agenten die erheen gingen, zagen die rode auto rijden en gingen erop af. "Maar de bestuurder ging er als een waanzinnige vandoor", aldus een woordvoerster van de politie. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed volgens een woordvoerder met "levensgevaarlijk rijgedrag" via Schalkwijk naar Haarlem.

In Haarlem reed de bestuurder zich uiteindelijk klem. De twee inzittenden zijn aangehouden. Het rijbewijs van de bestuurder is vanwege zijn rijgedrag direct ingevorderd, meldt de politie.

Na de achtervolging zou een arrestatieteam een inval hebben gedaan in een woning aan de Jan van Den Bergstraat in Heemstede. Daarbij zouden vier personen zijn aangehouden. De politie kon daar nog niks over kwijt.