De eerste fans van de Amerikaanse 'shockrocker' Marilyn Manson staan dinsdagochtend al voor de Philharmonie in Haarlem te wachten. De band trapt vanavond haar Europese tour af in Haarlem in de klassieke zaal van De Philharmonie. Op zijn zachtst gezegd is dat een opvallende combinatie.​

De show begint vanavond pas om acht uur, maar de eerste fans van de Amerikaanse 'shockrocker' Marilyn Manson staan nu al voor de deur. De band trapt vanavond haar Europese tour af in Haarlem in de klassieke zaal van De Philharmonie. Op zijn zachtst gezegd is dat een opvallende combinatie.

Jaap Lampe, directeur van De Philharmonie, trof de eerste fans al vanmorgen voor de deur aan, zo blijkt uit een tweet.

Marilyn Manson was in de jaren '90 wereldwijd enorm populair. Geliefd onder vele jongeren vanwege zijn aversie van de kerk en de Amerikaanse normen en waarden. Gehaat door anderen, die zijn shockerende clips niet konden waarderen.

Zwarte kleedkamer

Bij de klassieke zaal van De Philharmonie kan je een hoop muzikale optredens bedenken, maar de metal van Marilyn Manson is niet meteen het eerste waar je aan denkt.

Toch zou juist die combinatie nog wel eens voor een hele mooie, unieke sfeer kunnen zorgen, zeggen de kenners. Manson had wel zijn eisen voor hij naar Haarlem afreisde. De kleedkamer moest zwart zijn en dat is dan ook maar gedaan.