Het jaarlijkse festival Bevrijdingspop barst zaterdag weer los in de Haarlemmerhout. Het festival wordt dit jaar op het Houtpodium afgesloten door de Alain Clark XXL Band. Naast het festival is er nog meer te beleven in Haarlem.

Het festival in Haarlem heeft vier podia. Op het Houtpodium zijn optredens van onder andere Di-rect, My Baby, Jacqueline Govaert, Rico & Sticks en Triggerfinger. Alain Clark XXL Band sluit het festival om 23.00 uur op dit podium af. 

Op het Jupilerpodium treden onder meer Traudes, Jack & The Weatherman, Altin Gün en Michael Prins op. 

Het Kinderfestival vindt plaats op het Rabobankpodium. Daar kan gekeken en geluisterd worden naar Ralf Mackenbach en 4Life.

Bevrijdingspop begint om 12.00 uur en eindigt om 0.00 uur.

Patronaatje Tot Het Gaatje 

Voor feestvierders die er geen genoeg van kunnen krijgen, organiseert Patronaat Patronaatje Tot Het Gaatje. De afterparty begint om 23.00 uur en ier s een mini-festival ''met feest en gekkigheid in alle hoeken en gaten van het pand".

De dj's draaien muziek van de 00's, disco, techno, elektro en veel meer smaken. Om 4.00 uur is de afterparty voorbij.

Spelletjesmiddag

Het Veerkwartier is ingericht voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning tijdens bevrijdingsdag. Volgens de organisatoren van Niets Hoeft & Veel Kan ontspan je het best door spelletjes te spelen.

Bezoekers doen aan levensgroot mikado, sjoelen, ring gooien, ballen werpen en jeu de boules.

Voor tien euro haal je een speelkaart voor twee personen. Ben je klaar, dan kun je deze kaart inleveren voor twee biertjes en een hapje. Om 10.00 uur opent het terrein, 22.00 uur gaan de deuren weer dicht.

Weersverwachting

Het weerbericht voor zaterdag ziet er gunstig uit. De verwachting is dat de zon volop gaat schijnen en het de hele dag droog blijft. Het wordt zo'n 20 graden.