Op Koningsdag vindt weer de jaarlijkse vrijmarkt plaats in Haarlem. Welke regels zijn er en waar zijn de vrijmarkten?

De vrijmarkt in Haarlem vindt plaats tussen 7.00 en 17.00 uur. Het  Stichting Oranje Comité Haarlem verwacht dat er zo'n 7200 vierkante meter aan vrijmarkt komt in de stad. 

In de binnenstad kunnen mensen hun kleedje neerleggen in het gebied tussen de Leidsevaart, de Singels, het Spaarne en de Vesten. Ook is er een vrijmarkt op het Marsplein, Californieplein, Oranjeplein, de Zaanenlaan, Middenweg, Orionweg en sportterrein Kleverlaan. Van te voren een plek reserveren mag niet.

Het is alleen toegestaan om op de stoep of aan de randen van de doorgaande rijweg een kleedje te hebben, omdat de weg vrij moet zijn voor eventuele hulpdiensten. Het is niet toegestaan om voor winkels en horecazaken te zitten. Ook op deze locaties, zoals op het Stationsplein, de Kruisstraat, Jansstraat, Gedempte Oude Gracht is dat niet mogelijk.

Geen alcohol

Er mogen in Haarlem alleen gebruikte artikelen worden verkocht. Het is niet toegestaan om alcohol te verkopen of om te bakken en braden op open vuur.

Spullen die niet verkocht zijn moeten weer worden meegenomen. Verder mogen er geen partytenten of kraampjes worden opgezet of afdakjes worden gemaakt.

Maandag 30 april tussen 12.45 en 13.45 uur kan je via NUjij live al jouw vragen over vijf jaar Willem-Alexander als koning stellen aan historicus en auteur Han van Bree. Stuur hier nu alvast je vragen in.