Bakkerij Van Vessem wint de Groen Mug Bokaal 2018. Het bedrijf heeft de wisselbokaal gekregen voor hun bijdrage aan duurzaam Haarlem.

Bakker Jos Huijbregts ontving de bokaal van wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema en de huidige bokaalhouder Esther Gijze, meldt de gemeente Haarlem. Gijze won eerder de prijs voor haar biologische maaltijdbox Beebos van Willem & Drees.

De bokaal werd uitgereikt tijdens de netwerkbijeenkosmt in Frisk aan het Spaarne. Huijbregts werd publieksfavoriet met 759 stemmen van de in totaal bijna 1.700 stemmen.

Bakkerij Van Vessem onderscheidt zich als bakkerszaak door oud brood in te zamelen dat weer wordt vergist tot groen gas. Daarnaast geeft de bakkerij ook rondleidingen en organiseert het kinderactiviteiten om kennis te delen.

Voorbeeld

Volgens wethouder Sikkema helpt bewust omgaan met voeding het klimaat. "Bakker Jos voelt zich verantwoordelijk voor de volgende generaties. Voedsel veroorzaakt veel CO2-uitstoot bij de teelt en het vervoer." Daar komt bij dat Van Vessem alleen pure ingrediënten gebruikt, bij voorkeur uit de streek. "Van Vessem is een voorbeeld voor bewoners, kinderen en andere bedrijven", aldus de wethouder.

De Groene Mug Bokaal is een wisselbokaal voor groene ondernemers. De prijs werd voor de twaalfde keer uitgereikt. Dit jaar brachten ogeveer 1.700 Haarlemmers brachten hun stem uit op hun favoriete bedrijf.