Een 52-jarige Haarlemmer is dinsdag bij het winkelcentrum Schalkwijk mishandeld door meerdere personen na een verkeersconflict. De politie is op zoek naar getuigen.

Het incident gebeurde rond 15.00 uur aan het Floridaplein, meldt de politie.

De vechtpartij begon toen de vrouw van het slachtoffer vroeg of een bestuurder zijn auto wilde verplaatsen. De auto stond op zo’n manier geparkeerd dat de man en vrouw niet weg konden rijden uit het parkeervak.

De bestuurder weigerde en begon te schreeuwen. De vrouw werd door hem geslagen met een ramenwisser.

Groepsmishandeling

De man van de vrouw stapte hierop uit zijn auto om zijn vrouw te hulp te schieten. Ook de man werd daarna door de bestuurder van de auto aangevallen.

Uit het niets kwam er vervolgens een groep van tien personen op de man afstormen die hem begonnen te schoppen en te slaan. De Haarlemmer viel daardoor op de grond, waarna de daders geweld bleven gebruiken door de schoppen tegen zijn hoofd en romp.

De slachtoffer moest na de mishandeling naar het ziekenhuis. De daders rende vervolgens weg in de richting van de Aziëweg. Het is niet bekend wat de relatie is tussen de groep en de autobestuurder, waar het conflict mee begon. Ook de bestuurder ging er vandoor. Volgens getuigen ging het om een oud type Opel Corsa, die rood was van kleur en een zwarte achterklep had.

Oproep getuigen

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de mishandeling. Getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.