De winkeleigenaar van sigarenwinkel Delftwijk Sam, Ashraf Elwahy, is geschokt door de overval afgelopen zondag op zijn zaak door twee tieners van veertien en zestien. De man heeft al eerder een gewapende overval meegemaakt. 

De twee jongens zijn inmiddels aangehouden. "Ik houd van mijn winkel, maar ik vraag me af hoelang dit leuk blijft", aldus Elwahy.

Afgelopen zaterdag stond Elwahy achter in zijn winkel mensen te helpen, toen de twee jonge jongens binnenkwamen. "Ik vroeg: 'Kan ik jullie helpen?', maar ze waren meteen weg", vertelt Elwahy aan NH Nieuws.

Tegen sluitingstijd zag hij de jongens op de hoek van de straat staan. Elwahy liep naar hen toe en vroeg wat ze van hem moesten. Toen de twee jonge jongens om zijn geld vroegen, was Elwahy verbaasd.

Vervolgens greep één van de jongens naar een voorwerp in zijn jas. Daardoor werd Elwahy teruggetrokken naar een eerdere gewapende overval die in zijn sigarenzaak plaatsvond, waar hij nog steeds een trauma van heeft. Elwahy riep: "Ik ga nu de politie bellen!" 

Op dat moment komt de politie al de straat in. Een voorbijganger had de twee tieners een bivakmuts op zien doen en had de hulpdiensten ingeschakeld. 

Na een korte achtervolging konden de jonge verdachten opgepakt worden. Ze hadden wat spullen weggegooid, waaronder een wapen, maar dankzij inzet van een politiehond zijn deze teruggevonden. Het bleek om een nepwapen te gaan.

De zaak is nog in onderzoek.