Een westerstorm raast donderdag over Haarlem en de rest van Nederland. Het station in Haarlem is ontruimd vanwege vallende dakplaten: er is geen treinverkeer meer mogelijk.
 

Volg hier ons liveblog

Het KNMI heeft code rood afgegeven en waarschuwt reizigers om voorbereid te zijn.

Vanaf 9.00 uur is het steeds harder gaan waaien. De wind kan in de westelijke kustprovincies een snelheid van 130 kilometer per uur bereiken. Na ongeveer 14.00 uur begint de kracht weer af te nemen.

De gemeente vraagt mensen om meldingen van schade te doen via de website. Alleen bij spoed dient het alarmnummer 112 gebeld te worden.

Ook diverse bosgebieden zijn donderdag afgesloten. Zo heeft Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten besloten om Elswout bij Haarlem af te sluiten wegens de storm.

Treinen

De NS heeft het treinverkeer landelijk platgelegd vanwege de westerstorm. Door de harde wind zijn veel bovenleidingen beschadigd geraakt en zijn bomen en takken op het spoor gevallen. Tussen de Pijlslaan de de Westergracht is ook een boom op een intercity gevallen, daarbij zijn geen gewonden gevallen.

Schade

Ook hebben verschillende stations te maken met stormschade. "Om deze reden zijn ProRail en NS genoodzaakt nu de dienstregeling te staken." De politie waarschuwt dat ook bij station Haarlem glas van het dak naar beneden valt, reizigers kunnen daardoor niet het station in.

"Reizigers moeten er rekening mee houden dat door het grote aantal storingen herstel ook na de storm even kan duren en dat er beperkingen in het treinverkeer zijn", staat op de website van de NS te lezen.