Ter hoogte van de Europaweg wordt er hard aan de zuidelijke ringweg gewerkt. De komende twee weekenden wordt er daarom om en om een rijrichting afgesloten. Het verkeer moet omrijden.

Van vrijdag 22.00 uur tot zaterdag 20.00 uur kan het verkeer niet vanuit de richting centrum naar Hoogezand. Ook kan verkeer op de zuidelijke ringweg vanuit de richting Julianaplein niet via afrit 38 Groningen-Zuidoost (Europaweg) links afslaan richting het centrum.

Deze zelfde afsluitingen gelden van vrijdag 17 september 22.00 uur tot zaterdag 18 september 20.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de Sontweg, de Bornholmstraat en de Herningweg.

Van zaterdag 11 september 20.00 uur tot maandag 13 september 6.00 uur is de andere kant onder het viaduct afgesloten en kan het verkeer uit de richting Hoogezand niet naar het centrum rijden over de Europaweg. Ook van 18 september 20.00 uur tot maandag 20 september 6.00 uur is deze rijrichting dicht.

Verkeer wordt deze dagen omgeleid via de Herningweg, Bornholmstraat en de Lübeckweg. Verkeer op de A7 wordt aangeraden om via de oostelijke ringweg te rijden en afslag 2 te nemen en via de Rijksweg en het Damsterdiep naar het centrum te gaan.