De zuidelijke ringweg in Groningen tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne is komend weekend afgesloten. De afsluiting stond eerder op de planning, maar werd vanwege het winterweer uitgesteld.

Het gaat komend weekend om het deel tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne en dan om het verkeer richting Drachten en Assen.

Tussen vrijdag 5 maart en maandag 8 maart is de zuidelijke ringweg dicht tussen Europaweg en Euvelgunne voor verkeer uit de richting van Hoogezand.

De zuidelijke ringweg wordt afgesloten, omdat de rijbanen van de zuidelijke ringweg hier worden verlegd. Tussen het Europaplein en de Bornholmstraat schuiven de rijbanen tijdelijk iets op naar het noorden. Door de rijbanen te verleggen, ontstaat ruimte voor de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Europaweg.

Tussen de Bornholmstraat en de Euvelgunnerbrug schuiven de noordelijke rijbanen op richting de middenberm. Hierdoor ontstaat bij de Bornholmstraat/Osloweg voldoende veilige werkruimte voor de verbreding van de zuidelijke ringweg.