Vanwege de coronacrisis is het aantal Groningers met een WW-uitkering een stuk groter dan een jaar geleden, zo meldt het UWV. Het gaat om een stijging van 7,4 procent.

Eind januari 2021 telde Groningen volgens het UWV 9.401 WW-uitkeringen. Vooral onder uitzendkrachten - werkzaam als onder andere bouwvakker, schilder of medewerker van een hoveniersbedrijf - steeg het aantal uitkeringen. Maar dat was ook het geval in seizoengevoelige sectoren als de bouw, landbouw en horeca.

Volgens het UWV worden niet alle sectoren even hard getroffen door de coronacrisis. Zo daalde het aantal WW-uitkeringen in de financiële dienstverlening juist sterk.

"Financiële instellingen hebben onder andere minder last van de afgenomen vraag naar hun producten en diensten. De pandemie heeft wel relatief veel impact op de financiële sector waar het gaat om de toegenomen inzet van digitale technologie en het thuiswerken", meldt het UWV.

Toch zijn er nog steeds goede baankansen voor mensen met specifieke beroepen, met name voor ICT-, financieel en juridisch specialisten op hbo- en universitair niveau.