De gemeente Groningen heeft besloten dat horecagelegenheden binnen de Diepenring op vrijdag- en zaterdagavonden na 1.30 uur geen nieuwe bezoekers mogen toelaten.

Met deze maatregel willen burgemeester Koen Schuiling en Veiligheidsregio Groningen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt en dat horecagelegenheden helemaal dicht moeten. Dat maakte Schuiling, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen, donderdagmiddag bekend tijdens een persconferentie.

Eetgelegenheden, nachtwinkels en loketten binnen de Diepenring moeten voorlopig om 1.30 uur hun deuren sluiten. Dit geldt ook voor de terrassen in het gebied. Verkopers van lachgas mogen vanaf 1.30 uur ook geen ballonnen meer verkopen.

De maatregelen gelden voor onbepaalde tijd en kunnen indien nodig worden uitgebreid of ingeperkt. Ondernemingen die zich er niet aan houden, worden tijdelijk gesloten.

Op vrijdag- en zaterdagavonden was het vaak te druk in de binnenstad. Dit kwam doordat buiten rijen ontstonden vanwege het strengere deurbeleid, groepen mensen zich ophoopten rondom verkopers van lachgas en veel mensen van buiten Groningen naar de stad afreisden vanwege de late sluitingstijden.