De opening van het Market Hotel aan de Grote Markt in Groningen is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Er zijn problemen met de levering en het ophangen van gevelelementen.

De problemen met de gevelelementen, zogenoemde pilasters, werden volgens stadsblog Sikkom ongeveer drie maanden geleden duidelijk. Het cementwerk van een pilaster aan de kant van de Grote Markt bleek te scheuren en is verwijderd.

Niet lang daarna ging het bedrijf failliet, meldt Han Brinkhuis, directeur bijzondere projecten bij ontwikkelaar VolkerWessels, aan Sikkom.

VolkerWessels slaagde erin om een aantal vrachtwagens met al bestelde, maar nog niet geleverde gevelelementen naar Groningen te halen. Ook werd een deel van het personeel van het failliete bedrijf overgenomen, vanwege de specifieke kennis die nodig is voor het plaatsen van de pilasters.

Volgens Brinkhuis wordt er onderzocht hoe de problemen het beste opgelost kunnen worden. Zolang er geen oplossing is, ligt het werk aan de gevel stil.

Ondertussen heeft VolkerWessels een productielijn opgezet om zelf de elementen te kunnen bouwen en af te werken. Brinkman vermoedt dat de oplevering van het Market Hotel door de problemen zo'n drie maanden vertraging oploopt.

In totaal zal het Market Hotel zes verdiepingen beslaan, met op de bovenste etage een groot dakterras waar plek is voor zo'n tweehonderd gasten. Het hotel krijgt honderdtwintig kamers. Een deel daarvan krijgt een Frans balkon.