De Hanzehogeschool Groningen gaat vier universiteiten in Tanzania ondersteunen bij het ontwikkelen van een opleiding voor medewerkers in de mediasector. De school doet dit samen met het Groningse OOG RTV, het Radio Netherlands Training Centre in Hilversum en de University of Dar es Salaam in Tanzania.

Het doel van het project is om de mediasector van Tanzania te versterken door medewerkers in die sector op te leiden. Hiervoor wordt de expertise van de Hanzehogeschool en haar partners ingezet.

Tijdens het project komen docenten van de universiteiten naar Nederland voor korte trainingen en medewerkers van de hogeschool zullen afreizen naar Tanzania om te assisteren bij het ontwikkelen van studieprogramma’s en onderwijsmaterialen.

De instellingen in Tanzania die worden ondersteund zijn de East Africa Business and Management Training Institute, de Tumaini University, de Sint Augustine University en de Iringa University. Het project wordt gefinancierd door het Orange Knowledge Programme dat valt onder het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Hanzehogeschool voert sinds 2009 projecten uit in Tanzania en heeft de afgelopen jaren al het nodige kunnen betekenen voor de ontwikkeling van het hoger onderwijs aldaar. De school is actief op het gebied van verpleegkunde, energie, ondernemerschap en aardappelteelt.