De Groningse kunstenaar Dolf Verlinden is begonnen met een kunstproject waarbij Noord-Nederlandse kunstenaars transparante plexiglazen spatschermen versieren en beschilderen.

Winkeliers, restauranthouders, apothekers of werkgevers die hun spatscherm beschilderd willen hebben, kunnen zich aanmelden.

Verlinden benadrukt dat de transparante schermen hun functie behouden: de versieringen worden aan de randen aangebracht zodat je er nog steeds doorheen kunt kijken en met elkaar kunt communiceren.

"Het doel is niet alleen kunst te tonen, maar ook een positief signaal uit te dragen in een tijd van ziekte en beperkingen", aldus Verlinden.

Aan het project Doorkunst doen meerdere kunstenaars uit het noorden mee. Het project wordt gesteund door de Stichting Kunst & Cultuur van de provincie Groningen.

Het is de bedoeling om na de coronacrisis de versierde schermen tentoon te stellen. Het eerste scherm dat Verlinden maakte, hangt inmiddels boven de kassa van een winkel voor kunstenaarsbenodigdheden in de Groningse binnenstad.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.