Voetbalclub FC Groningen richt de stichting 'Laat ons weer eens juichen' op. Het doel van de stichting is om seizoenkaarten in een fonds te krijgen, om die aan mensen die onder de armoedegrens leven uit te delen.

Eerder zette de voetbalclub al een campagne op onder dezelfde naam. Het doel van die campagne was om supporters en sponsors op te roepen geld te doneren, zodat de club de coronacrisis zou overleven.

Deze campagne leidde tot diverse steunacties van oud-voetballers van de club. Voormalig voetballer van FC Groningen Erik Nevland schafte twee seizoenkaarten aan die hij vervolgens ter beschikking stelde aan een goed doel.

Seizoenkaarten voor kinderen uit arme gezinnen

In samenspraak met de supportersvereniging van FC Groningen ontstond hierdoor het idee om een breed maatschappelijk fonds op te richten. Dankzij de actie van Nevland steunden in twee weken tijd zo'n dertig oud-spelers, ex-stafleden en voormalig bestuursleden de club.

Het initiatief van Nevland wordt nu gekoppeld aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur, waarbij kinderen uit arme gezinnen aangesloten zijn. De seizoenkaarten worden aan deze leden van het Jeugdfonds gedoneerd.

Om alle maatschappelijke donaties te bundelen, werd stichting Laat ons weer juichen opgericht. In totaal hoopt de stichting duizend seizoenkaarten te werven. De teller staat momenteel op 425 seizoenkaarten.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.