In het Wall House in Groningen is vanaf 1 juni een expositie over afval te zien. De expositie is samengesteld door bijdragen van Maria Koijck, Nick Landman, Caroline Penris en Joukje Pees.

Beeldend kunstenaar Koijck heeft verschillende projecten gemaakt door plastic flessen in te zamelen. In 2010 begon ze daar samen met bewoners van de Groningse wijk Hoornse Meer mee.

Deze flessen gebruikte ze om een 3 meter hoge plastic zwaan te maken. Die zwaan heeft twee maanden in het water van het Hoornsemeer gedreven. Voor haar objecten voor de expositie over afval heeft Koijck wederom petflessen gebruikt. Met haar creaties wil ze mensen bewuster maken van hun omgang met afval.

Landman toont een verdieping lager zijn vondsten uit het nabijgelegen natuurgebied Friescheveen. Hij heeft ontdekt dat het natuurgebied tussen 1910 en 1930 diende als stortplaats. In de expositie over afval deelt hij objecten en informatie die hij er tegenkwam.

Verder zijn er nog bijdragen van fotograaf Penris en beeldend kunstenaar Pees. Ook daarin komt het thema afval naar voren.

Het Wall House is van 1 juni tot en met 1 november 2020 elke zaterdag en zondag geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.