De Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV) uit Groningen heeft dinsdag een online coronameldpunt geopend waar studenten van de Hanzehogeschool die hinder ondervinden van de coronacrisis zich kunnen melden.

Het meldpunt zal de klachten die worden ontvangen overbrengen en bovendien als belangenbehartiger van de Hanzestudenten fungeren.

Vorige week werd bekend dat de Hanzehogeschool Groningen tot 1 juni gesloten blijft. Ondertussen maakt het onderwijs een digitale revolutie door. Door het tempo waarin deze digitale revolutie noodgedwongen plaatsvindt, en de vele andere maatregelen die zijn afgekondigd, ondervinden studenten veel hinder, stelt de HSV. "Studenten leven in onzekerheid over eventuele studievertraging. Studenten uit het buitenland worden waar mogelijk teruggehaald en het BSA voor eerstejaarsstudenten is uitgesteld."

De vereniging zegt dat de Hanzehogeschool tot nu toe alle juiste stappen heeft gezet. "Maar de uitdagingen zijn zo groot dat problemen niet kunnen worden voorkomen. Om de juiste keuzes te kunnen blijven maken, moeten we de problematiek zo helder mogelijk in beeld brengen. Daarom lanceren wij het Hanze coronameldpunt."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.