Een bus met daarin zes coronapatiënten is maandag gestrand op weg van Heerlen naar Groningen. Op de A73 bij Vlieringsbeek kwam de bus met pech langs de kant te staan.

De bus zou stil zijn komen te staan door een koelstoflekkage. Het lukte monteurs niet om het voertuig weer aan de praat te krijgen, waarna met behulp van een takelwagen koers werd gezet naar het Radboudumc in Nijmegen.

"Bij het Radboud-ziekenhuis worden de patiënten bij aankomst snel gecontroleerd, daarna gaan ze met ambulances naar Groningen. De intentie is om dat vanavond nog te doen", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio tegen Omroep Brabant.

De patiënten werden van Limburg naar Groningen overgebracht omdat daar meer ruimte is in het ziekenhuis.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.