De Groningse organisatie Rebelpoint organiseert vrijdag een digitale vrijdagmiddagborrel omdat deze als gevolg van het coronavirus niet meer in de kroeg gehouden kan worden.

Het initiatief moet eraan bijdragen het gevoel van saamhorigheid te vergroten en om een gevoel van positiviteit in de stad te bevorderen.

"We zijn dankbaar dat de vitale beroepen zich keihard inzetten om het land draaiende te houden en het virus onder controle te krijgen. Onzekere tijden vragen om positieve impuls. Wij hopen op onze manier met een kleine actie toch ons steentje bij te dragen door een positief gevoel te creëren", aldus Anique Wijnhoud, oprichter van Rebelpoint.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.