Omwonenden en automobilisten van de zuidelijke ringweg in Groningen moeten de komende weken rekening houden met overlast. Aannemer Herepoort gaat namelijk aan de slag met het intrillen van een flink deel van de laatste achthonderd damwandplanken. Dat leidt tot verkeershinder en geluidsoverlast.

De damwanden zijn nodig voor het maken van een bouwkuip waar straks de nieuwe zuidelijke ringweg in wordt gebouwd. De eerste helft van de damwanden werd afgelopen zomer ingetrild. De zuidelijke ringweg was doordoor wekenlang in één richting gestremd.

Het intrillen van de damwandplanken gebeurt op zaterdag 1 en 8 februari bij het viaduct bij de Hereweg. Vanwege de veiligheid wordt daar een rijstrook op de zuidelijke ringweg afgesloten. De werktijden zijn dan van 7.00 tot 23.00 uur.

Bij de Kempkensberg, aan de zijde van de Hereweg, trilt Herepoort vanaf maandag 3 februari tot en met vrijdag 21 februari de damwanden in. De werkzaamheden stoppen daar elke dag om 19.00 uur.

Werkzaamheden bij het spoor

Van vrijdag 31 januari tot en met woensdag 5 februari worden de damwandplanken ingetrild bij het spoor, ter hoogte van de H.L. Wichersstraat. De werkzaamheden vinden in principe plaats van 7.00 tot 19.00 uur. Alleen op zaterdag wordt extra lang doorgewerkt.

De werkzaamheden zullen hier vooral tot veel hinder van geluid en trillingen leiden. De bewoners zijn op de hoogte gesteld met een informatiebrief.

Afsluiting rijstrook Ring Zuid

Op zaterdag 1 en 8 februari, en eventueel op zaterdag 15 februari, is op de zuidelijke ringweg één rijstrook afgesloten in verband met de veiligheid vanaf Hoogkerk tot en met de afrit Europaweg.

Op de Hereweg zelf is de rijbaan vanuit het centrum naar Groningen-Zuid afgesloten ter hoogte van de onderdoorgang van de ringweg. Het verkeer moet rekening houden met vertraging.