Twee Groningse ondernemers hebben een concreet plan voor een rodelbaan van 468 meter lang op de Kardingeberg. Als de gemeente het plan goedkeurt en de initiatiefnemers de financiering rond krijgen, betekent dit dat Groningen de langste rodelbaan van Nederland krijgt.

Het plan werd in 2017 bedacht door ondernemers Marco van Dijk en Roel Kuper. Met een video van het plan deden de bedenkers mee aan de Open Raad, een initiatief van Let's Gro waarbij burgers met ideeën konden aankloppen bij de gemeenteraad. Het voorstel werd aangenomen.

Inmiddels ligt er een concreet plan, dat het duo binnen drie weken ter beoordeling opstuurt naar de gemeente. Volgens de plannen zou de rodelbaan aan de zuidkant van de Kardingeberg komen. Boven op de berg wordt een torentje gebouwd, waarmee de karretjes snelheid kunnen maken. Bij de plannen houden de initiatiefnemers rekening met de andere gebruikers van de berg.

Als de ondernemers groen licht van de gemeente krijgen, willen ze investeerders aan zich binden om de financiën rond te krijgen. Als het meezit, verwacht Kuper dat de eerste rodelaars in 2021 kunnen afdalen van de berg.