Bezoekers van Eurosonic Noorderslag kunnen bij de komende editie van woensdag tot en met zaterdag opnieuw muziek beluisteren bij diverse optredens in Q-link-bussen onder de noemer Bus Sessions.

De zevende editie van Bus Sessions gaat van start in de Kiosk van het busstation in Groningen. Voorafgaand aan het optreden in de bus verzorgen alle muzikanten een kort optreden in de Kiosk.

De optredens vinden vervolgens plaats in Q-link 1,2, 3, 4, 5, 6 en 15. Tussen 14.00 uur en 17.30 uur kunnen reizigers luisteren naar allerlei muzikanten.

In Q-link 1 naar P+R Reitdiep speelt de band Them Dirty Dimes een mix van swing, dixie, blues en gypsy. In Q-link 2 treedt DOR op in de Groningse taal. Q-link 3 naar Leek wordt gevuld met de Groningse indiefolk van Steernvanger.

In Q-link 4 naar Roden kunnen de passagiers luisteren naar liedjes van singer-songwriter Martijn van der Zande. Q-link 5 naar Annen wordt gevuld met de rock van The Mudd en Het Kanaal treedt op in Q-link 6 naar Delfzijl. In Q-link 15 naar Zernike is de garagepopband The Vices te horen.