Sinterklaas heeft donderdag het Brandwondencentrum Groningen in het Martini Ziekenhuis een digitaal en interactief prentenboek cadeau gedaan.

Het prentenboek is bestemd voor kinderen van anderhalf tot vijf jaar bij wie verbandwisselingen nodig zijn. Dit is een noodzakelijke, maar pijnlijke behandeling.

In het boek heeft zuster Zizo de taak om een nieuw verband bij dieren om te doen. De lezer mag hierbij assisteren. "Het interactieve boek helpt de patiënt om zich voor te bereiden op de verbandwissel, maar ook achteraf bij de verwerking van de nare gebeurtenis", verklaart een woordvoerder van het ziekenhuis.

Volgens Jan-Kees Zuiker, pedagoog bij het Brandwondencentrum Groningen, zijn de eerste ervaringen met het prentenboek voor deze jonge doelgroep heel positief. "Dit concept is ook geschikt om in te zetten op andere plekken in de zorg waar jonge kinderen nare ervaringen beleven. Daarom organiseren we in maart een symposium in het Martini Ziekenhuis om de opgedane kennis te delen met collega's van verschillende disciplines die zich met de zorg voor kinderen bezighouden."