De grote muziekconferentie die tijdens Eurosonic Noorderslag plaatsvindt, verhuist het komende jaar van De Oosterpoort naar het Forum Groningen.

Volgens de organisatie worden veel ruimtes in het nieuwe gebouw gebruikt. De verhuizing komt goed uit voor de rest van het programma. Zo is er in De Oosterpoort nu meer tijd om het avondprogramma van Noorderslag voor te bereiden. Ook kunnen de bezoekersstromen beter worden verwerkt.

De organisatie krijgt zo ook de kans om het programma van de conferentie, waar altijd veel Europese muziekprofessionals naartoe komen, met een paar uur te verlengen.

Een andere activiteit verhuist juist van de Stadsschouwburg naar De Oosterpoort. Zo vindt de jaarlijkse uitreiking van de IJzeren Podiumdieren, een vakprijs voor Nederlandse podia, nu plaats in de grote zaal van De Oosterpoort, vlak voordat Noorderslag van start gaat.

Tijdens Eurosonic Noorderslag wordt in De Oosterpoort een netwerkruimte ingericht waar artiesten, muziekprofessionals en journalisten elkaar kunnen ontmoeten.

Eurosonic Noorderslag vindt komend jaar plaats van 15 tot en met 18 januari. Honderden bands uit heel Europa komen naar Groningen voor het festival. Op de zaterdagavond wordt tijdens Noorderslag de Popprijs uitgereikt.