Het brandalarm van Forum Groningen was de afgelopen dagen in bijna de helft van de stad te horen.

Sinds vrijdag wordt het brandalarm van het Forum getest. Het alarm was vrijdag en maandag niet alleen in het gebouw zelf te horen, maar ook vanuit de speakers op het dakterras van het 45 meter hoge gebouw.

Volgens woordvoerder Pernille Claessen is vanwege de grootte van het Forum een uitgebreide test van het brandalarm noodzakelijk. Zowel vrijdag als maandag was het alarm van 9.00 uur tot 15.30 uur onophoudelijk in het gebouw en vanaf het dakterras te horen.

Omwonenden die er veel last van hebben gehad, zijn uitgenodigd voor een ontbijt tijdens de grote opening van het Forum. "Hoeveel klachten er zijn binnengekomen durf ik niet te zeggen, omdat je geluidsoverlast bij de gemeente moet melden. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat mensen er horendol van werden", aldus Claessen.

Daarom is besloten dat de test van dinsdag "bij hoge uitzondering" alleen maar ín het pand plaatsvindt. "De speakers op het dakterras zijn uitgeschakeld."

De test duurt tot dinsdagmiddag 15.30 uur, en zal nog wel in de directe omgeving van het gebouw te horen zijn. Daarna blijft het, als het goed is, stil.