Basisschool Het Karrepad in de Korrewegwijk blijft maandag en waarschijnlijk ook dinsdag gesloten nadat de gymzaal van het schoolcomplex afgelopen weekend in vlammen opging bij een grote brand. Dat heeft de Openbaar Onderwijs Groep Groningen laten weten.

Zaterdagavond brak er een flinke brand uit in het gymlokaal. De brandweer rukte uit met groot materieel. Ze konden net voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende lokalen en het gebouw van kinderopvang SKSG.

De gymzaal werd compleet verwoest. De rest van het gebouw liep vooral waterschade op. Al het werk van de kinderen is gespaard gebleven. De schooldirectie is bij elkaar gekomen om te bespreken wat er moet gebeuren voordat de lessen weer gegeven kunnen worden.

Maandag is de school sowieso dicht, dinsdag waarschijnlijk ook. Schade-experts moeten kijken of het gebouw veilig is. De Openbaar Onderwijs Groep Groningen hoopt dat de lessen woensdag weer kunnen worden opgestart. De ouders krijgen daar tijdig bericht van.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Serie van vijf branden, politie vermoedt brandstichting

Op vrijdag en zaterdag was het onrustig in de Korrewegwijk. Er vonden vijf brandjes plaats, waarvan de brand bij de basisschool de laatste en grootste was.

Zo was er op vrijdagmiddag een brand in een ondergrondse vuilcontainer aan de Eerste Hunzestraat. Op zaterdag vlogen er in de wijk een container, een toiletcabine en een papiercontainer in brand.

De politie vermoedt dat er een verband is tussen alle branden. Ze doen dan ook buurtonderzoek en ze zijn op zoek naar getuigen. Ook hoopt de politie aanwijzingen te vinden op beelden van bewakingscamera's.