Op enkele opstootjes na, is de sinterklaasintocht in Groningen zaterdag relatief rustig verlopen. De politie arresteerde twee personen die zich niet wilden identificeren. Zij zijn met een boete heengezonden.

Sinterklaas kwam rond 13.30 uur aan in de Zuiderhaven en sloot het feest rond 15.45 uur af op de Grote Markt, waar burgemeester Koen Schuiling hen welkom heette in Groningen.

De voor- en tegenstanders van Zwarte Piet kregen van de gemeente elk een plek aangewezen op het Emmaplein in een afgesloten vak langs de route. Tientallen demonstranten stonden lijnrecht tegenover elkaar.

Er was zaterdag veel politie op de been om de sinterklaasintocht in goede banen te leiden. De sfeer dreigde even om te slaan toen een groep mensen de confrontatie aangingen met demonstranten in een vak. Politie te paard wist te voorkomen dat de situatie uit de hand liep.

Vorig jaar wees de gemeente de activisten ook een plek toe op het Emmaplein. Toen ontstond een grimmige sfeer, waarbij één aanhouding werd verricht.