Op zaterdag 16 november varen Sinterklaas en zijn Pieten het land weer binnen. In Groningen meren ze, zoals ieder jaar, aan in de Zuiderhaven. Deze route leggen ze af en dit moet je weten over de intocht.

De route

Sinterklaas meert zijn stoomboot om 13.30 uur aan bij Roeivereniging de Hunze in de Zuiderhaven. Hier wordt de grootste drukte verwacht. De vloot is ook te zien aan de Wilhelminakade en het Hoge en Lage der Aa. Na het aanmeren beginnen Sint en zijn Pieten rond 14.15 uur aan een optocht door de stad.

De optocht voert onder meer langs de Westerhaven, het Gedempte Zuiderdiep, de Oosterstraat en eindigt op de Grote Markt. Daar wordt de goedheiligman ontvangen door de burgemeester. Het programma is rond 15.45 uur afgelopen.

Praktische informatie

Er zijn veel werkzaamheden in de binnenstad van Groningen. Onder meer de Vismarkt, de Sint Jansstraat en de oostzijde van het Schuitendiep zijn opengebroken. De Vereniging van Volksvermaak heeft bij het plannen van de Sinterklaasroute zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande werkzaamheden, maar het kan zijn dat de route toch nog wat gewijzigd wordt.

Verder zamelen de Pieten van alle kinderen kleurplaten in. Wanneer die voorzien zijn van een naam en adres, krijgen de kinderen een persoonlijk kaartje van Sinterklaas terug.

Weersverwachting

Zaterdag worden er forse regenbuien voorspeld in Groningen. Het wordt maximaal 6 graden en er is 50 procent kans op regen.

In het kort

  • Aanvang: 13.30 uur in de Zuiderhaven
  • Afsluiting: 15.45 uur op de Grote Markt
  • De route kan nog iets wijzigen