De verkoop van het Pepergasthuis lijkt toch niet helemaal van de baan. Maandag liet koper en ontwikkelaar Jan Berry Drenth weten dat hij vanwege alle commotie afziet van de aankoop, maar woningcorporatie Lefier houdt vast aan het voorlopig koopcontract.

Volgens OOG TV is er al een voorlopig koopcontract. Daarin staat ook een boetebepaling wanneer de koper afziet van de koop.

Lefier stelt dat zij het Pepergasthuis niet lonend kan exploiteren en daarom heeft besloten het historische complex, bestaande uit onder meer 29 hofjeswoningen, van de hand te doen. De woningcorporatie kreeg het pand in 1991 voor een bedrag van 1 miljoen euro in handen. Met de verkoop zou een bedrag van 4 miljoen euro zijn gemoeid.

Zowel bewoners van het Pepergasthuis als de gemeente Groningen zijn fel gekant tegen de verkoop van het Pepergasthuis. Zij willen niet dat het Gasthuis, met nu sociale huurwoningen, in handen komt van een particuliere vastgoedbelegger.

Mocht de verkoop aan Drent niet doorgaan, dan zijn er nog twee andere geïnteresseerde partijen. Er zou dinsdag een hoorzitting over de kwestie plaatsvinden, maar die is uitgesteld tot 9 december. Lefier was dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.