Plegt-Vos Bouwgroep en ontwikkelaar MWPO zijn zaterdag gestart met de bouw van twee woontorens in de Groningse wijk Paddepoel. De gebouwen, genaamd Atlas en House of Groningen, krijgen in totaal 383 sociale huur- en vrijesectorwoningen.

Zaterdag vond de officiële start van de bouw plaats in aanwezigheid van wethouder Roeland van der Schaaf. Beide woontorens worden gebouwd op de locatie van het 'oude' GAK-kantoor, tussen de Dierenriemstraat en de Zonnelaan.

Woontoren Atlas van Nijestee krijgt zeventien verdiepingen en wordt circa 55 meter hoog. In de toren komen in totaal 224 semizelfstandige wooneenheden voor jongeren van tussen de 18 en 27 jaar. Per zeven kamers delen de bewoners een keuken, woonkamer en balkon. Alle woningen zijn bestemd voor de sociale huur.

Woontoren House of Groningen van Curlew krijgt 23 verdiepingen en wordt circa 70 meter hoog. In de toren komen 131 sociale huurwoningen met tweekamerappartementen en 28 vrijesectorwoningen met driekamerappartementen.

De appartementen in House of Groningen worden verhuurd aan jonge starters. Beide woontorens worden gebouwd zonder gasaansluiting en voor verwarming en warm water aangesloten op het netwerk van WarmteStad.