Vanwege de sloop van de tijdelijke busbrug bij de Paterswoldseweg in Groningen komt er vrijdag tijdelijk een verkeerslicht te staan op het Emmaviaduct.

Tussen vrijdagavond 1 november en maandagochtend 18 november wordt de tijdelijke busbrug bij de Paterswoldseweg gesloopt en wordt het nieuwe busdek geplaatst. Daarom moeten de bussen omrijden.

Het tijdelijke verkeerslicht op het Emmaviaduct zorgt ervoor dat de bussen voorrang krijgen op het autoverkeer en de vertraging voor busreizigers beperkt blijft.

Daarnaast kan het verkeerslicht ook dienen als 'doseerlicht'. "Om te voorkomen dat het verkeer in de stad vast komt te staan, kunnen we het verkeer gedoseerd het centrum in laten gaan", zegt Jeroen Rauwers van Groningen Bereikbaar.

"Het kan dan zo zijn dat je op het Emmaviaduct staat te wachten voor een rood verkeerslicht, zonder dat je direct ander verkeer ziet. In dat geval wordt het verkeer tegengehouden om te voorkomen dat het verderop op de Stationsweg vast komt te staan en de rest van het centrum er ook last van krijgt."

Op maandag 18 november wordt het nieuwe busdek over de Paterswoldseweg in gebruik genomen. De bussen rijden dan over de onderdoorgang, parallel aan het spoor. De onderdoorgang is onderdeel van het project Extra Sneltrein Groningen - Leeuwarden.