De 33e editie van de 4 Mijl van Groningen heeft zondag achttienduizend lopers getrokken, een lager aantal dan bij eerdere edities.

De wedstrijdloop werd bij de mannen gewonnen door de Keniaan Davis Kiplangat. De winnaar legde de 6,5 kilometer af in een tijd van 17.27 minuten. De Oegandees Mathew Job Chekwurui werd tweede in 17.57. De Nederlander Richard Douma werd derde met dezelfde tijd. Vorig jaar won Kiplangat de 4 Mijl ook.

Bij de vrouwen won Eva Cherono. De Keniaanse atlete liep de wedstrijd in 19.30 uit. De Keniaanse Caroline Chepkemoi werd tweede. De Nederlandse Diane van Es werd derde in een tijd van 20.57.

Aan de 4 Mijl mogen 23.000 lopers meedoen. Het is niet duidelijk waarom er minder lopers zijn dan andere jaren. De organisatie laat weten desondanks tevreden terug te kijken op het evenement.

Tijdens de 4 Mijl is 55.000 euro opgehaald voor de stichting Walk On. Met het geld wordt een exoskelet gekocht, waarmee vijf mensen met een dwarslaesie twee keer in de week kunnen trainen met lopen.