Zaterdag worden toch nog een aantal damwandplanken bij de zuidelijke ringweg ingetrild. Aannemer Herepoort ging er vrijdag nog van uit dat de trilwerkzaamheden die dag afgerond konden worden.

Volgens Herepoort moeten op drie locaties nog een aantal planken worden ingetrild. De verwachting is dat de werkzaamheden tot ongeveer 16.00 uur duren.

Het is niet bekend waardoor de vertraging is ontstaan. Een woordvoerder liet vrijdag nog weten dat de kans groot was dat op die dag de laatste tien planken konden worden ingetrild.

In vijf weken 870 damwandplanken ingetrild

In de afgelopen vijf weken zijn er 870 damwandplanken ingetrild om een bouwkuip voor de nieuwe verdiepte ligging te maken. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is een deel van de zuidelijke ringweg gestremd.

De weg gaat pas 26 augustus open. Volgende week vinden er nog herstelwerkzaamheden aan de weg plaats. Tot het einde van dit jaar wordt aan de zuidwand van de bouwkuip en het laatste stuk van de noordwand gewerkt.

Het intrillen van ongeveer negenhonderd planken gebeurt dan met minder heistellingen. Ook wordt het werk overdag uitgevoerd. De ringweg hoeft niet te worden gestremd.