De KEI-week, de algemene introductieweek voor studenten in Groningen, werd vrijdagavond feestelijk afgesloten met het Eindfeest in Sportcentrum Kardinge.

De locatie waar het feest plaatsvond, was opgedeeld in vier zalen. Naast een optreden van verschillende artiesten was er ook een silent disco. Na het afsluitingsfeest werd een afterparty gegeven in Club Kokomo.

De KEI-week 2019 vond plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Aankomend studenten konden in deze tijd kennis maken met de stad Groningen.

Studenten naar informatiemarkt, Hospiteerlounge en Open Air Festival

De introductieweek startte maandag met een informatiemarkt. De politie gaf een uitleg over hoe je een studentenkamer veilig kan maken, studentenverenigingen vertelden wat er in de stad te doen is en er was een zogenaamde Hospiteerlounge, waar studenten konden hospiteren.

Dinsdag konden studenten overdag picknicken, naar verschillende lezingen en workshops over nevenactiviteiten naast het studeren en vond onder andere de KEI-parade plaats.

Woensdag werd een sportevenement georganiseerd en konden studenten 's avonds in het Harmonie Complex kennismaken met verschillende culturele verenigingen. Donderdag vervolgde de introductie met het Open Air Festival ter ere van het 51e bestaan van de KEI-week en maakten studenten kennis met elkaar tijdens een 'Eat & Greet'.

De KEI-week is voor studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en NHL Stenden Hogeschool te Groningen.