Vanaf donderdag barst het elfdaagse theaterfestival Noorderzon weer los in het Noorderplantsoen in Groningen. Wij zetten de bereikbaarheid van het festival voor je uiteen.

Te voet of op de fiets

De organisatie van Noorderzon raadt bezoekers aan om waar mogelijk te lopen of te fietsen naar het Noorderplantsoen. Rondom het park worden vele tijdelijke fietsenstallingen geplaatst.

Het festivalterrein is zo'n twintig minuten lopen en ongeveer tien minuten fietsen vanaf het Centraal Station. Via de loopbrug van het Groninger Museum bereik je de Vismarkt. Daar ga je rechtdoor via de Stoeldraaierstraat en de Oude en Nieuwe Kijk in 't Jatstraat naar het Noorderplantsoen.

Openbaar vervoer

Buslijn 1 van Q-link groen stopt bij een halte vlak voor het Noorderplantsoen. Deze bus rijdt tot iets na middernacht twee keer per uur van het Centraal Station, via de Grote Markt, naar het Noorderplantsoen.

Naast lijn 1, stoppen ook lijn 9, 15 en 8 vlak bij het festivalterrein.

Per auto

Pak je toch de auto naar het Noorderplantsoen, dan kun je het beste parkeren in de garages Boterdiep of Circus. Parkeergarage Boterdiep heeft drie ingangen ter hoogte van Boterdiep 85 of Bloemsingel 10. Parkeergarage Circus bevindt zich ter hoogte van Korreweg 9.

Parkeren kan ook op een van de grote parkeerterreinen in en om de stad. Met een pendeldienst word je dan naar het centrum gebracht.

Noorderzon vindt plaats van donderdag 15 tot en met zondag 25 augustus. De tickets voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via de website.