Het intrillen van de damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg gaat minder snel dan gepland. Om de planning te halen, wordt daarom deze week ook 's avonds gewerkt, meldt Aanpak Ring Zuid dinsdag.

De werkzaamheden duren iedere dag tot uiterlijk 23.00 uur. Er zijn verschillende maatregelen genomen om geluid en trillingen te beperken.

Deze week moeten alle damwandplanken aan de noordkant zijn ingetrild. De planning was om alleen overdag te werken, maar dat blijkt niet genoeg. Daarom wordt deze hele week ook 's avonds gewerkt. Per locatie wordt bekendgemaakt tot hoe laat er op de verschillende dagen gewerkt wordt.

Volgende week, in de week van 19 tot 23 augustus, wordt gewerkt aan het herstellen van het deel van de ringweg dat nu gestremd is. Dat deel, vanaf Julianaplein tot Europaweg, moet op maandag 26 augustus weer opengaan. Dat is een harde deadline.

Maatregelen om overlast te voorkomen

Om de overlast voor omwonenden te beperken, zijn verschillende maatregelen genomen. Op plekken waar dat kan, worden gaten voorgeboord. Ook wordt onder hoge druk water toegevoegd, zodat de plank iets makkelijker de grond in gaat.

Waar dat kan, wordt de frequentie van het trilblok aangepast. Er wordt dan met een iets hogere frequentie geboord, wat minder trillingen veroorzaakt.

Om geluidsoverlast tegen te gaan, zijn geluidswerende rubberen matten aan de zuidkant geplaatst, zodat het geluid van de werkzaamheden niet wordt weerkaatst door het gebouw van DUO en de Belastingdienst.