De organisatie van de KEI-week in Groningen, gaat niet langer gebruikmaken van betaalmuntjes en stapt over op duurzame betaalbandjes.

De betaalmuntjes met het KEI-logo worden na vijftig jaar vervangen door een digitaal betaalsysteem. Iedere deelnemer aan de introductieweek voor nieuwe studenten (zogenoemde KEI-lopers), begeleider (KEI-leiders) en vrijwilliger ontvangt een bandje met daarin een betaalchip waarmee de student de gehele KEI-week kan betalen.

Ook inwoners van de stad Groningen kunnen een betaalpas ophalen bij de opwaardeerpunten. Een groot aantal van de evenementen tijdens de KEI-week is openbaar om de studenten en inwoners van de stad Groningen dichter bij elkaar te brengen.

De betaalbandjes zijn een manier om de KEI-week duurzamer en groener te maken. De organisatie neemt ook andere maatregelen.

Dit jaar krijgen de KEI-lopers stoffen tasjes in plaats van plastic tasjes. Ook worden wegwerpbekers op sommige locaties ingeruild voor hardcups en worden de studenten gemotiveerd om een dag vegetarisch te eten.

De KEI-Week vindt plaats van 12 tot en met 16 augustus in de binnenstad. Ruim vijfduizend nieuwe studenten maken kennis met Groningen.