Het intrillen van damwanden voor de bouwkuip van de nieuwe zuidelijke ringweg ligt op schema, meldt projectorganisatie Aanpak Ring Zuid. Het is niet nodig om dit weekend "over te werken.

Er is nog geen geval van schade bekend.

In de eerste twee dagen werden twaalf damwanden ingetrild. "De eerste damwanden vergen veel precisie", aldus Aanpak Ring Zuid in een update. "Het hijsen, stellen en intrillen van de eerste planken kost meer tijd dan bij de planken later in het proces. Hier hebben we in de planning rekening mee gehouden."

De werkzaamheden liggen op schema en daardoor hoeven de werklieden niet extra te werken op zaterdag of avonden in de komende week.

Tot en met donderdagmiddag is er 18 meter aan damwanden ingetrild. In totaal moet er zeker 2500 meter aan damwanden worden geplaatst.

Metingen zijn onder grenswaarden

De metingen van trillingen, geluid en zettingen zijn onder de vastgestelde grenswaarden gebleven. Zo kwam de geluidshinder niet boven de 70 decibel.

Bij het Loket Damwand kwamen in totaal vijftien meldingen binnen. Daarbij ging het vooral om vragen over de werkzaamheden. Eén melder heeft een alternatieve werkplek gekregen, omdat die te veel last had van de geluidshinder.