Oud-topvoetballer Arjen Robben zal op zaterdag 31 augustus acht kilometer gaan zwemmen tijdens de Groningen Swim Challenge. De Groninger voegt zich bij de ruim 170 zwemmers die in estafettevorm de afstand tussen Zoutkamp en Groningen afleggen om geld in te zamelen voor het UMCG Kankerresearchfonds.

Robben was als ambassadeur van de challenge al vaker aanwezig bij het evenement. Vaak maakte hij het eindbedrag bekend, maar hij zwom nooit mee. Nu hij een punt heeft gezet achter z'n voetbalcarrière, ziet hij het als een goede uitdaging om wel mee te doen.

"Ik volg de Swim Challenge al jaren en heb nu de kans om zelf het water in te gaan", zegt Robben. "Acht kilometer zwemmen is een grote uitdaging voor iemand die niet gewend is dergelijke afstanden te zwemmen, maar voor het goede doel ga ik die graag aan."

Partner van Paulien van Deutekom zwemt ook mee

De oud topvoetballer duikt bij de Dorkwerdersluis het water in met onder andere Kay van der Kooi, de weduwnaar van Paulien van Deutekom.

Van der Kooi zwemt de volledige 35 kilometer vanuit Zoutkamp solo ter nagedachtenis aan zijn begin dit jaar overleden vrouw. Hij is al maanden in training en zwom onlangs nog zes kilometer mee met Maarten van der Weijden.

Beide zwemmers zullen met de rest van het deelnemersveld richting Oosterhaven begeven, alwaar vanaf 18.00 uur de eerste zwemmers zullen finishen.