Groningen krijgt een 'piekopvang' in de Esdoornflat en in The Village aan de Peizerweg om nieuwe internationale studenten te kunnen huisvesten.

Volgens de gemeente is er bij de start van het studiejaar in september sprake van een piek in de vraag naar kamers. Nieuwe internationale studenten komen aan, terwijl afgestudeerde studenten vaak nog niet uit hun kamers vertrokken zijn.

Om te voorkomen dat de internationale studenten nergens terecht kunnen, heeft de gemeente voor deze drukke periode 'piekopvang' geregeld.

Daarbij gaat het om 120 gemeubileerde kamers in de Esdoornflat en tachtig bedden in The Village. Als deze twee locaties vol zijn, wordt de noodopvang aan de Metaallaan 255 ingezet met honderd bedden.

De piekopvang is tot stand gekomen dankzij het convenant Studenten- en Jongerenhuisvesting in Groningen 2019-2022. Dat is gesloten door de gemeente Groningen, De RUG, de Hanzehogeschool, de Groninger Studentenbond, Stichting Studentenhuisvesting, Erasmus Studenten Network en enkele woningcorporaties.