De gemeente Groningen heeft besloten dat horeca-uitbaters in de stad hun terrassen maandag een uur langer open mogen houden. Ook mogen horeca-ondernemers die geen terrasvergunning hebben maandag wel een terras openen.

Bij uitzonderlijk warm weer kan de gemeente toestemming geven voor ruimere openingstijden van terrassen. Volgens de regels gaat het dan om dagen waarop het KNMI een middagtemperatuur van 27 graden of hoger verwacht.

Ook de komende dagen blijft het erg warm en dus kan de verruiming van de openingstijden voor terrassen zomaar enkele dagen aanhouden.

Zonder vergunning mogen ook tafels en stoelen buiten gezet worden

Aan de verruiming zijn enkele regels verbonden. Zo mogen de terrassen in het centrum van Groningen tot 3.00 's nachts geopend blijven, maar terrassen buiten het centrum tot 2.00 uur en terrassen aan het water tot 22.00 uur.

Ook mogen horeca-ondernemers maandag al om 11.00 uur hun terrasstoelen buiten zetten in een groter gebied dan normaal het geval is en mogen ook uitbaters zonder terrasvergunning tafels en stoelen buiten zetten. Zolang ze daarmee de doorgang voor voetgangers en ander verkeer maar niet hinderen.