Delen van de Paterswoldseweg en de Parkweg zijn zaterdag 22 juni afgesloten voor verkeer in verband met het nieuwe popfestival Stadspark Live.

De afzetting betreft het deel van de Paterswoldseweg tussen de Koeriersterweg en de Leonard Springerlaan, en de Parkweg tussen de Paterswoldseweg en de Parkbrug. Deze zijn zaterdag afgesloten tussen 11.00 en 1.00 uur. De stremming geldt volgens de gemeente niet voor taxi's en bestemmingsverkeer.

De gemeente waarschuwt omwonenden ook voor mogelijke overlast door de op- en afbouw van het festivalterrein. De opbouw begint op 17 juni en de afbouw duurt van zondag 23 juni tot en met woensdag 26 juni. In deze periode zal er meer verkeer dan normaal zijn rondom het Stadspark.

Daarnaast adviseert de gemeente de bewoners van de wijk Laanhuizen om de kruising van de Parkweg met de Paterswoldseweg te mijden. Zij kunnen omrijden via het Hoornsediep en de James Wattstraat.

Bewoners van de Parkweg krijgen het advies om hun auto op zaterdag 22 juni niet aan de Parkweg zelf te parkeren in verband met de verwachte grote publieksstromen.