Het kledingconcern H&M komt mogelijk in het al bijna twee jaar leegstaande pand De Faun in de Herestraat. Het bedrijf zou ingrijpende plannen hebben voor het pand.

In verband met deze plannen gaat H&M haar vestigingen aan de Grote Markt sluiten, meldt het Dagblad van het Noorden. Ook de vestiging aan de Vismarkt gaat dicht.

H&M heeft momenteel vier verschillende winkels in Groningen: twee aan de Grote Markt, één in Paddepoel en één aan de Vismarkt.

Het bedrijf laat weten dat het "mooie plannen" heeft voor Groningen en dat het bezig is met een grote nieuwe winkel. Het is nog niet bevestigd dat dit in De Faun gaat zijn.

'Niet alleen mode, maar ook wonen, eten en drinken'

Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, zegt dat hij heeft gehoord dat er plannen zouden zijn om naar het pand van De Faun te gaan. Daarin zou H&M niet alleen mode willen verkopen maar ook artikelen op het gebied van wonen, eten en drinken.

Wel maakt hij zich zorgen over de ontwikkelingen aan de noordzijde van de Grote Markt. Het oude pand van V&D staat leeg, straks komen daar de lege panden van H&M bij en ook het pand van Coolcat.

De gemeente Groningen werkt aan een plan voor een nieuwe impuls aan de Grote Markt Noordzijde. Dat plan moet eind dit jaar klaar zijn.

In De Faun was tot 2017 kledingzaak Zara gevestigd.