De N7 richting Julianaplein in Groningen is donderdagmiddag lange tijd afgesloten geweest na een zwaar ongeval met zes voertuigen. Bij het ongeval raakten tenminste twee personen gewond.

Bij het ongeluk waren vier auto's en twee vrachtwagens betrokken. De politie, brandweer, ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Een van de twee gewonden raakte bekneld en is door de brandweer uit zijn of haar benarde positie bevrijd, laat een woordvoerder van de politie Groningen aan NU.nl weten. De twee gewonde personen zijn naar het ziekenhuis in de buurt vervoerd. Volgens de politiewoordvoerder zijn zij niet levensgevaarlijk gewond.

De weg werd rond 18.00 uur geopend. Rijkswaterstaat meldt echter dat de weg om 20.00 uur weer wordt afgesloten voor een spoedreparatie.

Politie onderzoekt oorzaak ongeval

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk en doet ter plaatse sporenonderzoek. Een betrokkene is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor over de oorzaak van het incident.

Het verkeer bij Groningen-West ondervond donderdag hinder van het ongeluk, meldde Rijkswaterstaat via Twitter.