De Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben de studenten maandag opgeroepen om waakzaam te zijn en op elkaar te letten. Aanleiding voor de waarschuwing is de steekpartij van vorige week dinsdag waarbij een hardloper werd doodgestoken aan het Jaagpad.

"Op dinsdagavond 14 mei vond een steekincident met dodelijke afloop plaats aan het Jaagpad achter de Zernike Campus", schrijven de onderwijsinstellingen op de website van de Ukrant. "Gezien deze ernstige gebeurtenis, adviseren we daarom alle medewerkers en studenten om op elkaar te letten en zoveel mogelijk samen te fietsen of te lopen."

Ook moeten de studenten waakzaam zijn van de RUG en de Hanzehogeschool, er is namelijk nog steeds geen verdachte aangehouden. "Neem bij verdachte omstandigheden contact op met de politie Groningen", schrijven de onderwijsinstellingen.

Eerder in de middag maakte de politie bekend dat er 176 tips waren binnengekomen bij de politie over de mogelijke dader. Zeker 75 tips kwamen binnen nadat de politie zondag een compositietekening had verspreid van een man die in verband wordt gebracht met de steekpartij.

De overige honderd tips kwamen in de eerste dagen na het incident binnen. Vanwege de hoeveelheid kan de politie nog niet zeggen of de gouden tip ertussen zit.