De zevende editie van Open Joodse Huizen heeft ruim achthonderd bezoekers getrokken. Vrijwel alle negentien locaties die deze dag geopend waren, zaten bij elke lezing of presentatie vol.

Directe getuigen, nazaten en kenners vertelden tijdens de Open Joodse Huizen verhalen over vervolging en verzet in de Tweede Wereldoorlog en over de bevrijding.

Het verhaal van het oude joodse bejaardentehuis Beth Zekenim aan de Schoolholm werd goed bezocht. Ongeveer 130 bezoekers luisterden er naar de verhalen over de voormalige bewoners van dit gebouw dat in de volksmond het Besjeshuis werd genoemd. De bewoners werden veelal met bed en al naar het station gevoerd om vanuit daar naar Westerbork en vervolgens Sobibor gedeporteerd te worden.

De organisatie van Open Joodse Huizen–Huizen van Verzet in de provincie Groningen werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Folkingestraat Synagoge, Historische Vereniging Westerwolde en Cultuurhistorisch Centrum Oldambt, met ondersteuning van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.