De inschrijving voor de 4 Mijl van Groningen gaat op donderdag 16 mei om 12.00 uur van start. De 33e editie van dit traditionele loopfeest, waar jaarlijks maar liefst 23.000 deelnemers aan meedoen, vindt plaats op zondag 13 oktober.

Bij de 4 Mijl kunnen deelnemers meedoen aan de Recreantenloop, Wedstrijdloop, Bedrijvenloop, een Gasterra Jeugdloop voor scholen en verenigingen of de Charity Run speciaal voor het goede doel. Dit jaar is er ook een nieuwe categorie toegevoegd aan het hardloopevent, namelijk de 4 Mijl Studentenloop.

Studenten kunnen zich tegen een gereduceerd tarief inschrijven met hun persoonlijke studentennummer. Er zijn maximaal tweeduizend startbewijzen beschikbaar voor de 4 Mijl Studentenloop.

Op de vooravond van de 4 Mijl van Groningen, op zaterdagavond 12 oktober, vindt de negende editie van de Menzis 4Mijl4You plaats. Deelnemers volgen exact hetzelfde parcours, maar dan op een alternatieve wijze zoals wandelend, op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen.

De organisatie hoopt op een recordaantal deelnemers ten opzichte van 2018. Toen stonden er 2.250 deelnemers aan de start. De inschrijving voor de 4Mijl4You opent ook op donderdag 16 mei 2019.