Wethouder Paul de Rook verzorgt vrijdag de aftrap van de vijfde editie van Experience Groningen. Dit tweedaagse evenement laat internationale studenten en promovendi kennismaken met stad en provincie Groningen.

Experience Groningen daagt deelnemers twee dagen lang uit om buiten het studentenleven te treden en als nieuwe bewoner kennis te maken met Groningen. Daartoe wordt de studenten een programma op het gebied van sport, cultuur, natuur en bedrijfsleven voorgeschoteld.

Zo zijn er op vrijdag onder meer kennismakingen met De Oosterpoort, FC Groningen, het Groninger Forum en Hooghoudt en ontvangt burgemeester Peter den Oudsten een groep deelnemers in zijn werkkamer op het stadhuis.

Zaterdag gaan de nieuwe Groningers de provincie in. Die dag staan onder meer bezoeken aan de zeehondencrèche in Pieterburen, de vestingstad Bourtange en Abrahams mosterdfabriek in Eenrum op het programma.

Traditioneel hoogtepunt van het programma is het onderdeel Meet&Eat. Groningers, waaronder Commissaris van de Koning René Paas, koken dan thuis voor een groep deelnemers.